Corum

Corum vestigt zich midden in de Zwarte Zee regio maar grenst niet aan de zwarte zee.  De stad grenst aan Kirikkale, Cankiri, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat en Yozgat. Provinciale land en machine industrie, en In de wijk Osmancik is de productie van rijst sterk ontwikkeld en geniet daardoor van nationale faam. Daarnaast is Corum ook de beste in de wereld met de productie van geroosterde kikkererwten.


Geschiedenis.
Als resultaat van archeologische studies is gebleken dat er in Corum menselijke nederzettingen zijn geweest onder de 4’de periode van de Chalcolithische gechipt Steentijd (Paleolithicum) en gepolijst Steentijd (Neolithicum). Er zijn ook kunstwerken gevonden dat toebehoort aan deze tijdperk van beschavingen als: Alacahoyuk, Balimsultan Hoyuk, Buyuk Gullucek, Bogazkoy en Kussaray.  De nederzettingen dat in dat tijdperk was begonnen toonden continuïteit in Corum en zijn omgeving, zo hebben velen beschavingen over die omgeving geregeerd zoals op zijn beurt: Hettieten, Frygiers, Perzen, Galaten, Romeinen, Byzantijnen, Seltstjoeken, Danishmend, Mongools en de Ottomaanen.

Corum wordt al duizenden jaren bewoon door verschillende beschavingen die vredig naast elkaar hebben gewoond. Het is een stad die de inheemse Anatolische tradities voordzet die opgebouwd zijn door vellen Turkse beschavingen uit de oudheid. Corum is een van de zeldzame steden dat is opgesticht door Islamitische Turken. Corum is net een openluchtmuseum voor nationale en internationale wetenschappers al sinds 1830 en heeft de focus en aandacht getrokken door de documenten met betrekking tot de materiële cultuur.

Bezienswaardigheden.
*Kaybele Kabartmasi.
*Corum kasteel.
*Corum klokkentoren.
*Corum Museum.
*Alacahoyuk nationale Park.
*Kandiber Kalesi.
*Hitit Koyu.
*Hattusas Antik Kenti.

Details

Land: Turkije
Regio: 
Karadeniz Bolgesi (Zwarte-Zee Regio)
Provincie: Ankara
Inwoners: 
529.975 (2012)
Kentekennummer: 
19